Nieuw duurzaam project in hartje Mortsel


Locatie
Mortsel

We haalden een prachtig nieuw project binnen in Mortsel, ten zuidoosten van de stad Antwerpen. Team Ciril overtuigde de jury met een vooruitstrevende ontwikkeling die nieuwe ruimte zal creëren in Mortsel om duurzaam, groen en aangenaam te wonen en te vertoeven – vandaag en morgen.

Slimme invulling met ruimte voor wonen én groen

Concreet ontwikkelen we een nieuw project in het hartje van Mortsel, in de Sint-Benedictusstraat. Op deze site waren tot voorkort stadsdiensten gevestigd, maar nu komt er ruimte vrij voor nieuwe bewoning en beleving. Het nieuwe project presenteert 51 appartementen, 12 woningen, 8 sociale appartementen, één commerciële ruimte, veel fietsenstallingen en ruime ondergrondse parkeergelegenheid. We wisten onszelf in de wedstrijdfase te onderscheiden met een veelzijdig project dat gevarieerde woongelegenheid combineert met uitgestrekt groen:

“Heel bijzonder is dat er zeer compact wordt gebouwd, wat veel ruimte overlaat voor een grote groene zone. Hier leggen we een openbaar park aan, een grote meerwaarde voor zowel bewoners als bezoekers. Tussen de gebouwen komt een semi-publieke zone met deels een overdekte ‘marktplaats’. Zo maken we van dit woonproject een levendig pareltje in Mortsel!” – Nathalie Bisschops, Acquisition & Sales Director bij Ciril

Duurzaamheid troef

Het nieuwe project is duurzaam in de ruimste betekenis van het woord. Enerzijds omdat er compact wordt gebouwd, waardoor de footprint beperkt blijft en er veel ruimte is voor groen en waterdoorlatende grond. Daarnaast wordt het een autoloos gebied: alle wagens, ook die van de bewoners, worden aan de ingang van de site naar de ondergrondse parking geleid.

Als projectontwikkelaar nemen we onze verantwoordelijkheid: het is onze maatschappelijke rol duurzaam te ontwikkelen en units te bouwen die klaar zijn voor de toekomst. Dit vertaalt zich al in het ontwerp en de invulling, en wordt vervolgens verder doorgetrokken in alle aspecten van het project: duurzame materialen, innovatieve technieken en circulaire principes.

Samen met bewoners en buurt

Een groene gemeenschappelijke buitenruimte zal de woonunits met elkaar verbinden. Ook een gemeenschappelijke wasplaats, een fietsherstelruimte en een gedeelde binnenruimte zorgen voor een levendig buurtgevoel onder de bewoners. Eén van de buren van het project is ‘Kaleidoscoop’, een populaire culturele ruimte met een 20-tal kunstenaarsateliers en een zaal waar voorstellingen, optredens en andere activiteiten worden georganiseerd. Met ons woonproject creëren we bewust een verlengde op deze levendige buurtdynamiek.

Verkoop

Momenteel worden de contracten gefinaliseerd. Daarna gaan we het ontwerp verder verfijnen zodat we kunnen werken naar een bouwaanvraagdossier tegen de zomer 2022. We zullen ook nauw met de buurt blijven communiceren, om samen tot een gedragen project te komen!


Wenst u hiervan als eerste op de hoogte te worden gebracht?
Registreer u dan op onze wachtlijst door het contactformulier op deze pagina in te vullen!
Wij houden u dan tijdig op de hoogte via email. 

 

 

 

 

 


Meer projecten

Nu in verkoop!
Maarten - Mechelen

Wonen tussen park en vaart

Voormalige campus Leopoldstraat AZ Sint-Maarten wordt unieke mix van wonen, werken en groen

Nu in verkoop!
Brouwmeester - Werchter

Er komt (weer) leven in de brouwerij!

De loodsen van de voormalige brouwerij Jack-Op in Werchter krijgen een nieuwe bestemming.

Craeyenhof - Burcht

Herontwikkeling met een groen karakter in Burcht